Lazac vacsora fokhagymás citromos öntettel

  • 2017.03.30.
  • 4

Igazán fenséges ízeket lehet összehozni 10 perc alatt. Lazacot már bármelyik bevásárlóhelyen lehet kapni fagyasztva és semmilyen plusz tudás nem kell a halsütéshez. Ha húst sütöttél már akkor halat is tudsz. :) A mártás pedig fényéveket emel a hal ízén pedig a vadlazac már önmagában is isteni. Érdemes rászánni a 10 percet egyik este és kipróbálni.Hozzávalók:két szelet lazac (vadlazacot vettem az Aldiban egy dobozban két szelet van)egy citrom2 gerezd fokhagyma2 ek olívaolaj
+ 2 ek a lazacsütéshez isfél kispohárnyi zöldségleves (kb 1 deci, lehet forró vízből és egy negyed bio zöldségkockából)egy kanál méz3 ek vaj (itt használd ami a diétádba belefér én növényi margarint használtam ami nem hidrogenizált és tejmentes)só, borsköretnek salátadíszítéshez petrezselyem vagy metélőhagymaVedd ki a lazacot a mélyhűtőből 10-15 perccel sütés előtt. Addig összeáll a mártás. 2 ek olívaolajon pirítsd meg a két gerezd fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát. 1 perc míg kicsit elkezd barnulni. Aztán adj hozzá fél kispohárnyi zöldséglevest. El is zárhatod alatta a gázt. Mehet bele egy fél kicsavart citrom leve és egy kanál méz majd a 3 kanál vaj. Kész is az öntet. A lazacnak egy serpenyőben hevíts olívaolajat vagy egy nagy kanál kókuszzsírt. A lazacszeleteket forgasd nagyszemű sóba és borsba. Tedd a forró serpenyőbe és oldalanként pirítsd 3-4 percig. Ha fagyott volt akkor ha úgy látod kész van (mint a lenti fotón hasonlóan néz ki) akkor ellenőrizd a közepét is hogy ugyanúgy átsült-e mint a széle. Ha nem akkor vágd ketté a szeletet és süsd még így is két percig. Szedd tányérra és locsold meg az öntettel, már az illata is mámorító. Szedd mellé a salátát és tálald még melegében. Díszítsd a maradék fél citrommal gerezdekre vágva és zöldfűszerrel. Ilyen gyors vacsit ennyire pazar ízvilággal..hát kell ennél több?