Házi bonbon

  • 2017.02.20.
  • 5

Nincs is egyszerűbb mint a házi bonbon és egyáltalán nem macerás plusz extra gyors. Kell hozzá hőt bíró szilikon és pár tábla jó minőségű étcsoki, hogy mivel töltjük annak már csak a fantáziánk szabhat határt, ez a kétféle most gránátalmás és mandulás lett.Hozzávalók:2 szilikonforma (hőt és hideget kell kibírnia de a bonbon formák már ilyenek nagyrészt)2 tábla 70% étcsokiHimalája só8 szem mandula15 szem gránátalma szemElkészítés:egy kis lábosban vizet melegítek. Nem kell sok csak kb a negyedéig. Ha már melegszik egy hőálló tálba beleteszem kockára törve az étcsokit és a tálat a lábosra teszem. Így nem közvetlen éri majd a hő nem fog megégni csak nagyon gyorsan felolvad.A víznek nem kell forrnia csak legyen meleg. Közben megpucolom a gránátalmát és a mandulákat félbevágom. Ha a csoki megolvadt lezárom a gázt a víz alatt. A csokimasszához keverek egy kiskanál Himalája sót, ez elképesztően megdobja a csoki ízét. Nem érdemes kihagyni ezt az apróságot akkor sem ha bizarrnak tűnik a csokiba sót tenni :) A bonbonok helyét megkenem egy kis olívaolajjal vagy kókuszolajjal így majd könnyebben kipattannak a helyükről. Egy kis kanállal minden kis bonbon forma feléig merek csokit. 5 percre a mélyhűtőbe teszem. Majd kiveszem és mehet rá a töltelék a gránátalma szem vagy a fél mandula szem. Majd a tetejére merem a maradék csokit és újra a mélyhűtőbe teszem most 15-20 percre. És kész is vannak a házi bonbonok.