Cukkinifőzelék

  • 2016.08.09.
  • 3

Nagyon gyors, nagyon kevés kalória, tej-, tojás-, gluténmentes és továbbfejleszthető. Na azért ez már valami! :) Lehet így paradicsomos-hagymásan készíteni, de lehet citromos-gyömbéres formában, vagy akár nyersen leturmixolva amolyan gazpachoként is enni. Így most vega de pl füstölt kockázott sonkával vagy sült oldalassal húsevőknek is igazán finom fogás.Hozzávalók:2 jó nagy cukkini2 fej vöröshagyma250 ml sűrített paradicsomzöldséglevesHimalája só, borsnagy adag petrezselyemElkészítés:a hagymát apróra vágjuk, megdinszteljük, és miközben figyelünk hogy ne égjen le :) a cukkinit kb 2 cm-es kockákra vágjuk. Ha a hagyma már átlátszó mehet rá a sok felaprított cukkini. Így kb 5 percig kevergetjük, hogy a cukkini kicsit elkezdjen főni, valamiért így édesebb íze lesz mintha rögtön ráöntenénk a paradicsomot. Ha letelt ez a pár perc akkor mehet rá a sűrített paradicsom, só, bors, annyi zöldségleves hogy a cukkinit pont ellepje és nagy adag petrezselyem vagy bármilyen zöldfűszer. 25-30 perc alatt fő meg és sűrűsödik be. Mindenféle feltéttel tovább fokozható, lehet rántott hal, füstölt hús, vagy sajtropogós.