Rusztikus ősz

  • 2017.09.18.
  • 0

Ezen a szép őszi szombaton egy kerti buliba voltunk hivatalosak, ahová mindenképpen valami édességet szerettem volna vinni. Egy ilyen alkalomra szerintem a legjobb választás egy szuper pite, amit tényleg nagyon gyorsan össze lehet dobni. Még a sütőformát sem vettem elő, csak felhajtottam a pite szélét és betoltam a sütőbe, amúgy rusztikusan.:) Üvegbe kanalaztam még mellé egy kis mascarpone habot kísérőnek és már indulhattunk is.
Rusztikus almás-körtés piteHozzávalók:a tésztához:300 g liszt90 g porcukor1/2 teáskanál só250 g vaj1 kicsi tojás1 nagy evőkanál joghurta töltelékhez:3 alma felszeletelve2 körte felszeletelve1/2 teáskanál őrölt fahéj1/3 teáskanál őrölt szerecsendiókevés szerecsendió2-3 evőkanál barna cukor (az alma fajtájától függően)2 evőkanál zsemlemorzsa1 tojás a lekenéshezA tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük. Belekockázzuk a hideg vajat és összemorzsoljuk. Végül hozzáadjuk a felvert tojást és a joghurtot, majd egyneművé gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk és egy órát pihentetjük.
Az almát és a körtét a cukorral és a fűszerekkel összekeverjük és fél órát állni hagyjuk.
A tésztát kivesszük a hűtőből és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. A közepére szórjuk a zsemlemorzsát, majd ráhalmozzuk a leszűrt gyümölcsöt (sok levet fog engedni). A szélét fölhajtogatjuk, lekenjük a tojással és megszórjuk egy kis barna cukorral. 180 C-os előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.

Címkék

Desszert Alma