Kever és kész

  • 2017.07.20.
  • 9

Ismét egy olyan tortát hoztam nektek, amihez még a turmixot sem kell elővenni, szimplán egy habverőre lesz szükségetek. Ezúttal nem vajjal, hanem olívaolajjal készült a tészta, ami ezáltal még egy plusz ízt adott az élményhez. A lényeg, mint mindig, hogy jó minőségű legyen az olaj. A tetejét végül megpakoltam fincsi barackkal és a sütés után még langyosan tálaltam. Mennyei...Olívás sárgabarackos tortaHozzávalók:120 g barna cukor220 ml tej1 citrom reszelt héjavaníliakivonat100 ml olívaolaj2 tojás200 g liszt25 g őrölt mandula1 teáskanál sütőpor1/2 teáskanál szódabikarbónasó5-6 sárgabarackszeletelt mandulaÖntsük a cukrot, a tejet, a citromhéjat és a vaníliát egy edénybe és melegítsük addig, amíg a cukor felolvad. Tegyük félre hűlni.Szitáljuk a tálba a lisztet és keverjük hozzá a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Adjuk hozzá az olívaolajat, a felvert tojásokat és a tejes keveréket. Habverővel keverjük simára, majd öntsük a tésztát egy 23 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába.
A sárgabarackokat vágjuk negyedekre és pakoljuk a torta tetejére, szórjuk meg a szeletelt mandulával és toljuk 180 C-os előmelegített sütőbe. Süssük 30-35 percig és ha megsült vegyük ki a sütőből. Langyosan a legfinomabb.