Seize the day

  • 2016.05.02.
  • 1

Ígértem, hogy lesznek még diós és mogyorós sütik, hát íme… Ezúttal egy olyat hoztam, amelynek alapötletét a hétvégi Street Kitchen TV műsor adta. Imádok úgy készíteni valamit, hogy egyik nap meglátom a tévében, egy újságban vagy éppen könyvben és másnapra már ki is találom a saját verziómat, aztán már csak a kivitelezés van hátra. Ez most pontosan így történt. Szombat délelőtt egy átmulatott éjszaka után bekapcsoltam a tévét: megláttam, megtetszett, átálmodtam és hétfőn már el is készült.Mogyorós-citromos szeletekHozzávalók:a ropogós részhez:6 dkg mogyoró10 dkg finomliszt1/2 tk só3 dkg porcukor +1 ekfél citrom reszelt héja13 dkg vaja puha részhez:2 tojás15 dkg barna cukor0,5 tk. sütőporcsipet sófél citrom héja és egy egész leve1 evőkanél finomliszt1 marék mogyoróAz összes mogyorót egy száraz serpenyőben megpirítjuk és félretesszük hűlni. Egy késes robotgépben a 6 dkg mogyorót egy evőkanál porcukorral ledaráljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és morzsásra daráljuk. Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a morzsát. Lenyomkodjuk a tésztát és 160 C-os előmelegített sütőben 20 perc alatt elősütjük.A lisztet a sütőporral elkeverjük, a maradék mogyorót durvára daraboljuk, a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Belekeverjük a lisztet és a többi hozzávalót, majd az elősütött tésztára öntjük. Visszatoljuk a sütőbe és 20 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.