Citromos-túrós palacsinta vaníliasodóval

  • 2017.03.30.
  • 1

Nem mondanám, hogy őrült nagy palacsinta rajongók vagyunk, de szeretjük és igazából pár darabbal jól is lakunk. De, ha már csinálok, akkor az legyen különleges. Jó, tudom... a sima lekváros, kakaós, fahéjas, túrós is finom, de azért néha nem árt variálni. A legtöbb édesség nálunk nyírfacukorral készül, így odafigyelve a kalóriákra. :)A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.Citromos-túrós palacsinta vaníliasodóvalHozzávalók 8 db-hoz15 dkg teljes kiőrlésű liszt2 evőkanál olvasztott vaj2 tojás1,5 dl tej1,5 dl szódavíz1 evőkanál nyírfacukor1 csipet sóa töltelékhez:40 dkg túró4 evőkanál görög joghurt1/2 citrom leve1 citrom reszelt héja3 evőkanál nyírfaporcukora sodóhoz:2 dl tej2 dl tejszín4 tojássárgája8 dkg nyírfacukor1 vaníliarúd kikapart magjaia tetejére:10 dkg pirított szeletelt mandulaElkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit simára keverjük, 1/2 órát pihentetjük, majd kisütjük.A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a joghurtot, a citrom levét és reszelt héját, majd a nyírfaporcukorral édesítjük. Felhasználásig hűtőbe tesszük.A sodó hozzávalóit elvegyítjük, és közepes lángon, folyamatos keverés mellett 80 fokig hevítjük. Fóliával letakarjuk, és hűlni hagyjuk.A palacsintákat megtöltjük a citromos túrótöltelékkel, bőven meglocsoljuk a vaníliasodóval, és a pirított mandulával meghintve tálaljuk.