Almás almás

  • 2018.11.17.
  • 1

Nem írtam el. Almás almás. Mert hogy kívül, belül, mindenütt van benne alma. Belül puha, kicsit édes-savanyú, kívül kicsit ropogós, karamellizált. Finom, finom!Pedig olyan kis egyszerű. Alig különbözik a borzas almástól,
szinte teljesen ugyanaz, mint a joghurtos birsalmás, vagy a zabpelyhes birses, persze almával, mégis egész más az ízhatás. Az a kevés csokireszelék nem is kell rá, anélkül is pont jó.Hozzávalók 3 dl-s bögrével mérve:2 bögre finomliszt1 csomag sütőpor1 bögre cukor1 csapott mokkáskanál szerecsendió1 bögre házi
joghurt4 tojás1 kávéskanál pálinka3 nagy evőkanál reszelt alma+cukor+fahéjElkészítés:
Egy tálban a szárazat a szárazzal összekeverjük, majd mélyedést készítünk benne, és beleöntjük a joghurtban elkevert tojássárgáját és a pálinkát.
A reszelt almát ízesítjük, 2 evőkanálnyit a masszához adunk.
A fehérjéből habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk.
Egy közepes tepsit megkenünk margarinnal, és megszórjuk liszttel. Beleöntjük a tésztát, és a maradék almát kis csomókban elhelyezzük rajta. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb fél óra múlva mérsékeljük a hőfokot, és tűpróbáig sütjük. Vagy reszelünk rá csokit vagy nem. Én csak a feléhez adtam. Langyosan szeleteljük, ha kibírjuk addig. Nagyobb a valószínűsége azonban annak, hogy még melegen, a hűtőrácsról elkezdjük kóstolgatni, de csak azért, hogy jobban elférjenek rajta.