Madártej szelet

  • 2018.04.20.
  • 9

Igazán jó dolgom van! Ezt a sütit sem én készítettem. M. Márti barátnőmék vendégeskedtek nálunk, és hozott egy halom ennivalót. Mindig hozzájárulunk egymás ebédjéhez, de most szinte túlzásba vitte. A süti fenséges volt, megosztom a receptet, ha valaki nem ismerné.
















Hozzávalók:-tészta8 tojásfehérje8 kanál cukor8 kanál liszt1 kávéskanál sütőpor-krém8 tojássárgája5 kanál liszt4 dl tej2 csomag vaníliás cukor10 dkg porcukor18 dkg margarin
10 dkg porcukor-teteje4 dl tejszín2 csomag vaníliás cukor2 csomag habfixálócsokireszelékElkészítés:A tojásfehérjét felverjük a cukorral, majd a sütőporos lisztet óvatosan belekeverjük. Előmelegített sütőben megsütjük, mint a piskótát.A tojássárgáját elkeverjük a cukrokkal, a liszttel, és felöntjük a tejjel. Állandó keverés mellett, lassú tűzön sűrűre főzzük. Amikor hűl, hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart margarint. A tésztát ketté vágjuk, megtöltjük a krémmel, és a tetejére kenjük a v. cukorral és fixálóval felvert tejszínt. Csokireszelékkel díszítjük.Mártitól még:
Fagyi szelet
és Gyors gyümölcslevesNéhány bibliai gondolat a barátságról:"Elfedezi a vétket az, aki a szeretetet keresi, aki pedig ismételten szóba hoz egy dolgot, elszakítja egymástól a jóbarátokat is."(Példabeszédek 17.9)
"Minden időben szeret a barát, de testvérré a nyomorúság idején válik." (Példabeszédek 17.17.)"A sok barát tönkreteszi az embert, de van olyan barát, aki ragaszkodóbb a testvérnél." (Péld. 18.24)"Ne tanúskodj hamisan a felebarátod ellen!" (II. Mózes 20.16.)"Ne kívánd felebarátodnak házát...és semmit, ami az övé!"(II.Mózes 20.17)