Májgaluska könnyedén

  • 2017.11.20.
  • 3

Hozzávalók:30 dkg csirkemáj1 tojássó, bors, majoránna1-2 evőkanál liszt1 evőkanál vágott petrezselyem2 szelet száraz kenyérElkészítés:A kenyeret vízbe áztatjuk, és kifacsarjuk. Csak a belét használjuk fel. A májat egy magas falú edénybe tesszük, és botmixerrel pépesítjük, majd a többi hozzávalót is elkeverjük benne. Csirkelevest vagy zöldséglevest főzünk, és evőkanállal beleszaggatjuk a forró levesbe a májgaluskákat.
Bibliás elmélkedés:A májnak öröm kell! - vallják csángó asszonyok. Vagyis: az örömteli élet jót tesz a máj egészségének. A májjal kapcsolatban mégis negatív kifejezések jutnak az eszembe: rosszmájú, hízik a mája (kárörvendő). A máj a méregtelenítés szerve. Ha nem dolgozik jól, akkor a méreganyagok bent maradnak, és pusztítanak. Ha sok a stressz, a negatív érzés, akkor a májat pusztítják ezek az indulatok. Minden mindennel összefügg. Nem véletlen, hogy a népi megfigyelés egyes szervekhez érzelmeket társít. A szívhez a szeretetet, az epéhez a keserűséget, csalódást. A máj a düh és a kritika székhelye. Az önsajnálat, a mások kritizálása, vagy a folyamatos stresszes életmód, ha engem bántanak, vagy túlhajtom magam, felemészti az egészségemet. Pedig a májnak öröm kell, de honnan származik az öröm, ha mindig csak keserűségek érnek, ha senki és semmi nem
működik megfelelően?
Pont ezt a látást kell megváltoztatnom MAGAMBAN, hogy visszatérjen az öröm. PinterestrőlIsten jobban tudja, hogy mi jó nekem. Amit akadálynak látok, az lehet egy lépcső is, amire fel kell lépnem, hogy tovább haladjak.Hogy a főzős témánál maradjak:Olvastam egy kutatásról, miszerint a kubai emberek egészségesebbek, mint az amerikaiak. Pedig szegénységük miatt nem tudják megvenni a legjobb ételeket. Viszont csipszre, kólára sem telt gyermekkorukban, és őket szoptatták, míg az amerikai babák jelentős részét egy időben egyáltalán nem, olyan jól működött a tápszergyári propaganda. Az anyatej pedig hosszú távú védelmet biztosított a számukra. A szegénység nem akadály volt, hanem lépcső, védelem.
Így van ez más területeken is. Ha elfogadom, hogy Isten teremtett engem, mert meg akarta osztani a szeretetét, akkor egy nehézség láttán kíváncsian figyelem, hogy vajon Isten mi jót hoz ki belőle. Így változik a gondolkodásmódom a szüntelen elégedetlenségből a hálaadásba, amely megtermi az örömöt.
"...akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál."(Rómabeliekhez írt levél 8.28)Egy hosszabb igehirdetés erről: Minden javukra van.