Bodzavirágos rétes

  • 2017.05.21.
  • 4

Bodza, bodza, bodza minden mennyiségben.Minden évben tanulok valami újat bodza ügyben. Kezdetben volt a szörp, és a limonádé. Aztán jött a palacsinta, majd a bodzavirágos palacsinta, melyet a szörpből visszamaradt szirmokkal készítek. Bár ez utóbbi saját recept.
Most itt
találtam ezt a túrós tölteléket, és mindjárt ki is próbáltam.Hozzávalók:-töltelék:25 dkg túró1 evőkanál mézfél tojás1 csomag vaníliás cukor1 teáskanál reszelt citromhéj1 evőkanál tejföl3 bodzavirág(cukor)lapok:1 csomag fagyasztott réteslaptejfölolajElkészítés:A túrót jól kikeverjük a mézzel, a cukrokkal, citromhéjjal, tejföllel, majd a lecsipegetett virágszirmokat is hozzáadjuk.
A réteslapokat kiterítjük, egyesével megkenjük az olaj és tejföl keverékével. A túrótölteléket egy csíkban ráhalmozzuk, és a lapokat feltekerjük. A csomagban kétszer két lap volt, így két rúd készült. Olajjal kikent tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben kisütjük. Ferdén szeleteljük. Porcukorral megszórjuk. Lehetett érezni a bodza kellemes ízét, de legközelebb több virágot teszek majd bele. Nagyon finom volt egyébként.