Túrós-zabpelyhes pizza

  • 2017.02.20.
  • 4

Lehetséges, hogy elsőre furcsán hangzik a név... túró meg zabpehely egy pizzán?! Természetesen nem a feltét lesz a zabpehely, hanem a tésztába kavarjuk, a túróval együtt. Így nyugtathatjuk meg a lelkiismeretünket, hogy valami egészségeset és kevésbé kalóriadúsat falatozunk. :) A feltét ez esetben párolt vegyes zöldség volt, így vegetáriánusok is fogyaszthatják. Szafi receptje.
Ha érdekelne még egy alakbarát pizza receptje, kattints ide:
light pizza.
Hozzávalók:25 dkg túró (ha zsírszegény túrót használunk, tovább faraghatunk a kalóriákból...)1 tojásmásfél ek. tejföl4 ek. zabpehelylisztsóoregánóA tészta hozzávalóit összekeverjük, majd egy sütőpapírra simítjuk kör alakban és közepes hőfokon kb. 15 percig elősütjük. Ezek után megkenjük ketchuppal (legjobb a házi ketchup), és rápakoljuk a feltétet. Visszatoljuk a sütőbe és kb. újabb 15 perc alatt készre sütjük.