Levendulás madeleine

  • 2017.05.25.
  • 2

Régóta kíváncsi voltam erre a süteményre. Olyan sokszor találkoztam már vele -elméletben és képeken-, hogy elhatároztam egyszer én is megsütöm. A megvalósítás azonban váratott magára, mígnem szert tehettem egy klassz madeleine sütőformára. :) Már csak némi számolgatás volt hátra, mert azok a receptek, amiket olvastam, még véletlenül sem írták le, hogy mekkora a forma. :D
Hozzávalók:2 tojás8 dkg cukor1 kk. szárított levendulavirág10 dkg sima liszt7 dkg olvasztott vajcsipet sóA cukrot a levendulával együtt megdaráljuk.
A tojásokat a levendulás porcukorral krémesre keverjük, majd a többi hozzávalóval együtt összeállítjuk a tésztát.
Enyhén kivajazott formába kanalazzuk. 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, majd a hőmérsékletet 180°C-ra mérsékeljük és 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük a madeleine-t.
A formából kivéve, rácsra téve kihűtjük, porcukorral hintve tálaljuk.A sütőformában a "minták" hossza 7 cm, szélességük -a legszélesebb ponton- 4 cm.A receptet a Kifőztük májusi számában is megtaláljátok. :)