Mogyorós kifli

  • 2017.03.22.
  • 8

Rég sütöttem már ehhez hasonló kifliket. :) Anno nagyon nagy kedvenc lett a rugelach. Ezt alakítottam át, így kicsit egészségesebb változat készült. Bár a vaj mennyisége ezt némiképp cáfolja. :D A lényeg, hogy nagyon finom és (sajnos) roppant gyorsan el is fogyott. Hamarosan ismétlés. :)Hozzávalók 32 db süteményhez:A tésztához: 35 dkg fehér tönkölyliszt20 dkg sótlan vaj25 dkg mascarpone2 ek. nádcukor (vagy erythritol)sóA töltelékhez:6 ek. mogyorókrém12 dkg törökmogyoróA tetejére:1 tojássárgájanádcukor (vagy erythritol)Tálba mérjük a lisztet, sót, nádcukrot, majd a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a mascarponét és egynemű tésztává gyúrjuk a vajas "morzsával".
A tésztát két részre osztjuk és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük pihenni ~1 órára.
Míg a tészta pihen, a mogyorót száraz serpenyőben megpirítjuk, hűlni hagyjuk, majd megdaráljuk.
A sütőt előmelegítjük 190°C-ra. Egy nagy tepsit lefedünk sütőpapírral.
Az egyik adag tésztát kivesszük a hűtőből és lisztezett felületen ~40 cm átmérőjű kör alakra nyújtjuk. Megkenjük a mogyorókrém felével, majd 16 egyforma cikkre vágjuk. Ezután megszórjuk a darált mogyoró felével.
A cikkeket széles végüknél fogva óvatosan feltekerjük. A kifliket egymás mellé tepsire sorakoztatjuk. A tetejüket lekenjük tojássárgájával, majd megszórjuk nádcukorral.
Előmelegített sütőben 25-28 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük. Míg sülnek, elkészítjük a második adagot is.A receptet megtaláljátok a Kifőztük márciusi számában is. :)