Bazsalikomos paprikás krumpli gombával

  • 2013.11.25.
  • 4

Nagyon úgy néz ki, hogy végérvényesen beköszöntött a tél.
A bazsalikom utolsó hajtásait épp a minap menekítettem be, de milyen jól tettem. Kész csoda, hogy idáig bírták kint a strapát. :)Ma igazán barátságtalanra vette a figurát az időjárás. Hajnalban eső esett, mostanra pedig felváltotta a hó. Azt hiszem hivatalosan is vége a szép, hosszú ősznek. A hidegre való tekintettel a mai ebéd egy jó kis laktató paprikás krumpli gombával, bazsalikommal és persze jó sok galuskával. :D Nem is kell hozzá más, csak pár szelet frissen sült kenyér és persze jó sok tejföl! ;)
Hozzávalók 2 személyre:A paprikás krumplihoz: 40 dkg burgonya (tisztítva)20 dkg friss gomba (tisztítva)1 pár frankfurti virsli 1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma 1 csokor bazsalikommajoránna olívaolajőrölt pirospaprikasóA galuskához: 2 tojássima liszt (amennyit felvesz)sóA finomra vágott hagymát olívaolajon üvegesre dinszteljük. Rátesszük a vékony karikákra vágott fokhagymát, pirospaprikát, a kockákra vágott burgonyát és a feldarabolt gombát. Gyors mozdulatokkal átforgatjuk, sózzuk, majoránnával fűszerezzük, majd felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Lefedve puhára pároljuk. Ízlés szerint, felöntjük annyi vízzel, hogy a galuska és a virsli is meg tudjon főni.A bazsalikomot felaprítjuk, a felét a paprikás krumplihoz adjuk. Néhány szem burgonyát villával szétnyomkodunk, így besűrítjük a szaftot.A tojásból és lisztből galuskatésztát keverünk. Pici sóval ízesítjük. Beleszaggatjuk a paprikás krumpliba, majd beletesszük a karikákra vágott virslit is. Pár perc alatt összeforraljuk. Levesszük a tűzről, belekeverjük a megmaradt bazsalikomot és forrón tálaljuk.