Lekváros répasüti, cukormázzal

  • 2017.04.24.
  • 9

Hozzávalók :
- 30 dkg reszelt sárgarépa- 30 dkg liszt- 1,5 dl olaj ( 10 ek. )- 3 tojás- 18 dkg nádcukor- 2 csomag vaníliás cukor- 1 csomag sütőpor- 1/2 tk. szódabikarbóna- 1 citrom lereszelt héja- 1 késhegynyi őrölt fahéj vagy gyömbértovábbá- málna vagy áfonyalekvára cukormázhoz- porcukor- 1 citrom leveElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A tojásokat szétválasztom. A tojássárgákat a reszelt citromhéjjal, a cukrokkal és az olajjal habosra kikeverem, majd hozzáadom a répát és beleszitálom a szódabikarbónás, sütőporos, fahéjas lisztet. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verem és óvatosan a masszához keverem, amit sütőpapírral bélelt vekni formába simítok. 180 fokon aranybarnára sütöm. Tűpróba !A kihűlt sütit vízszintesen három lapra vágom. A lapokat megkenem lekvárral, majd összerakom őket. A répasüti tetejét bevonom a citromlével kikevert porcukorból készült cukormázzal.Hagyom 1-2 órát száradni a sütit, majd szeletekre vágva kínálom.Jó étvágyat !