Túrós uzsonnakenyér, aszalt sárgabarackkal

  • 2017.01.22.
  • 0

Hozzávalók :
- 25 dkg túró- 25 dkg liszt- 20 dkg vaj- 1/2 csomag sütőpor- 2 tojás- 13 dkg cukor- 2 csomag vaníliás cukor- 1 citrom lereszelt héja és leve- 5-10 dkg aszalt sárgabarck, kis kockára vágvaa mázhoz- citromlé- porcukorElkészítés :
Előmelegítem a sütőt.A vajat habosra keverem a cukrokkal, majd a tojásokat egyesével beledolgozom. Hozzáadom a citrom héját és annak kifacsart levét, az áttört túrót, a sütőporos lisztet és a barackot.Két vekniformát kibélelek sütőpapírral vagy alaposan kivajazom és megszórom liszttel, majd a tésztát fele-fele arányban belekanalazom. 180 fokon, kb. 30-40 perc alatt aranybarnára sütöm, majd rácson hagyom hűlni.Porcukorral meghintve kínálom.Jó étvágyat !