Mozzarellás-paradicsomos csirkemell

  • 2018.03.22.
  • 6



A csirkemell az egyik leghálásabb alapanyag. Semlegessége miatt rendkívül sokféleképpen lehet elkészíteni, a legtöbb ember szereti, a húsok közül az egyik legegészségesebb, alacsony zsírtartalmú, sovány fehérjeforrás. Ráadásul még dolgozni is könnyű vele, hamar el is készül. 
Én sajtimádó vagyok, szinte bármilyen főételen el tudom képzelni a sajtot, de persze a desszertekbe is jöhet a krémsajt. Ha meg van sütve, még jobb, akkor is szeretem, ha még nyúlik, akkor is, ha ropogósra sült a teteje. Így ebből a receptből sem marad ki, a mozzarellának és a paradicsomnak, bazsalikomnak köszönhetően olaszos ízvilágot kapunk.

Hozzávalók:
fél kg csirkemell
125 g mozzarella
2 paradicsom

bors
bazsalikom
olaj

Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk. 
Sóval, borssal fűszerezzük és kevés olajon átpirítjuk.
Sütőtálba tesszük, alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Levesszük a fóliát és rászeleteljük a paradicsomot és a mozzarellát, azután megszórjuk bazsalikommal.
Addig sütjük, amíg kívánság szerint meg nem pirul. 
Rizzsel, salátával tálaljuk.

Tudod, hogy igazából nincs sok munka vele, de nem mentél le a boltba?
Lementél, de az egyik hozzávalót mégis elfelejtetted?
Mindent megvettél, meg is csináltad, be is csomagoltad másnapra, de a munkahelyen konstatáltad, hogy ezt bizony otthon felejtetted?
Egyszerűen csak ma baromira nincs kedved a konyhában tevékenykedni?
Akkor rendeld meg házhoz szállítva a Theo Papa oldaláról, ide kattitva! Ráadásul ők kemencében pirítják meg, amit azért nehéz otthon reprodukálni…


Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!



Címkék

Csirke Főétel