Tízperces kuglóf " egyszerűen isteni!

  • 2017.06.13.
  • 2



Leteszteltük, tényleg megvan 10 perc alatt a munka része. Utána már csak a sütő dolgozik vele…
Őszintén szólva mi is meglepődtünk, hogy mennyire jó tésztájú és finom lett A nem éleszteő valtozatról azt gondoltam, hogy szárazabb lesz a tészta, de szerencsére itt erről szó sem volt.

Hozzávalók:
20 dkg liszt
25 dkg porcukor
4 tojás
1 dl olaj
1 dl tej
fél cs sütőpor
1 cs vaníliás cukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 csipet só
1 tk reszelt citromhéj

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjékből kemény habot verünk.

A tojássárgákat elkeverjük a porcukorral, majd a tejjel, olajjal és citromhéjjal.
A liszt, sütőpor, só és vaníliás cukor elegyét kis adagokban a sárgájához keverjük.
A tojássárgás keveréket kis adagokban óvatosan a fehérjéhez adagoljuk.

A kuglófformát kivajazzuk és kilisztezzük, a massza 2/3-át beleöntjük.

A maradék masszába belekeverjük a kakaót.
A kakaós masszát rákanalazzuk a világos masszára és hirtelen mozdulatokkal kevésszer megforgatjuk benne a kanalat. Így “kevert”, márványos mintát kapunk.

180 C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig (kb 40 perc) sütjük.



Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért, ne maradj le semmiről!




Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/tiz-perces-kuglof

Címkék

Kuglóf