Gombával rakott krumpli

  • 2017.05.18.
  • 7




A rakott krumpli az egyik kedvenc ételem. Egy dolgot nem szeretek igazán benne, az a kolbász megsütve. A tojást meg kerülnöm kell. Gomba pedig mindig jöhet. Ez a fajta rakott krumpli pont ennyivel másabb a hagyományoshoz képest.

Hozzávalók:
15 dkg csiperke gomba
50 dkg krumpli
1,5 dl főzőtejszín
2 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj

bors

Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, kb fél cm vastag szeletekre vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük.
Egy tűzálló tájat kivajazunk.
A krumpli harmadát az aljára fektetjük, sózzuk, borsozzuk.
Rászeleteljük a gomba felét, majd újabb réteg krumpli, gomba és a tetejére megint krumpli. Sózzuk, borsozzuk.
Meglocsoljuk tejszínnel.
190 C-ra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.


Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!



A gyönyörű gombákat a Bio-Fungi Kft. biztosította.


Forrás: https://gasztroabc.hu/recept/9794_gombaval-rakott-krumpli/

Címkék

Gomba Burgonya