Sencor botmixer 9 az 1-ben " termékteszt

  • 2017.04.22.
  • 4



Tesztelésre kaptam, így egy hónapig volt a társam a konyhában a Sencor SHB 5501CH típusú 9 az 1-ben botmixere. Én nem is botmixernek hívnám, mert a tudása annál jóval túlmutat. A klasszikus botmixeres feladat mellett habot ver, aprít, darál, szeletel is.
Nekem ilyen gépem nincsen, csak egy sima botmixer, amit valamilyen érthetetlen módnál fogva úgy terveztek, hogy nem levehető a szára, így gyakorlatilag csak a kád felett elmosni. Szóval túlzott összehasonlítási alapom nincs, az enyém teszi a dolgát egy átlagos teljesítménnyel. Smoothiek készítésére, pürésítésre szoktam használni. Volt, hogy próbáltam vele mogyoróvajat csiholni mogyoróból, na, azt már nem szerette.
Amikor megbeszéltük, hogy kapok egy gépet tesztelésre, persze szétnéztem a Sencor oldalán és már vártam, hogy milyen színű mixer fog érkezni. Annyira jó színeik vannak. Szerintem tuti jobban “meg lehetne venni” a nőket színes háztartási gépekkel, műszaki cikkekkel. Vagy csak én választok úgy pl. telefont, laptopot, hogy oké, a teljesítménye fontos, de ne fekete legyen? Végül a bohókás színes helyett egy elegáns metálfényű barnát kaptam (na, ilyet autóban is elfogadnék), sugallja az erőt, a minőséget.

3 különböző edény tartozik hozzá, egy 800 ml-es magas pohár a mixeléshez, habveréshez, egy 500 ml-es aprító edény és egy 800 ml-es mixelő edény. Az én felhasználási szokásaim szerint elég lett volna egy edény is a kettő helyett az aprításhoz-mixeléshez, de valószínűleg csak én nem jöttem rá, hogy miért praktikus a 2. Azon kívül, hogy egyszerre több dolgot is tudunk mixelni, illetve utána tárolni. A magas edény persze kell külön, abból akár nagyobb is jól jött volna az ipari mennyiségű smoothie-khoz, amit néha megittam

A botmixer 1000 W-os és azt írják, hogy extra csendes, valóban kellemesebb hangja van, mint a sajátomnak. És van benne erő bőven, érezni, hogy indításkor “megrántja” a karomat. 20 fordulat közül lehet választani, én kb 15-re beállítottam, utána nem tekergettem, vígan vitt mindent. Mivel fémből van, így lehet vele forró dolgokat is mixelni, ez jól jön krémlevesek, szószok esetében, de ezeket a műanyagpohárban nem lehet, mivel abba max 45 C-os dolgokat lehet önteni. A géphez lehet habverő szárat is csatlakoztatni, ami különleges, hogy duplaszárú, így nem kell kompromisszumot kötni. Én eddig csak egyszárasakat láttam, amik azért nem annyira jók a habverésben. Nagyon könnyen, 2 gomb egyszeri megnyomásával lehet a szárakat levenni, a feltevéshez csak a megfelelő helyre kell helyezni és “felkattan”.

A többi részt használtam sajtreszelésre, káposztareszelésre, zsemlemorzsa készítésére, gombafasírt anyagának az elkészítésére. A sajtreszelésnél hagyott a végén sajnos egy darabot, ami már nem ment át a reszelőn, így elő kellett vennem a kézi reszelőt is. De legalább az egészet nem nekem kellett végiggyaszitolni a reszelőn. (Általában veszek egy nagyobb darab, pl egy kilós vagy 75 dekás sajtot egyben, amit lereszelve kisebb adagokban fagyasztok le, így gyakorlatilag rögtön használhatom pl. mikrós kajamelegítésnél is, sajtból sosem lehet elég az ételen :D). 

Az összes edény alján vagy alsó szélén gumiborítás van, így nem kell félni, hogy mixelés közben elmozdul, nagyon jól tapad a konyhapulthoz. Egy negatívumot tapasztaltam, hogy a botmixer megkaristolta a hozzá adott műanyagpohár falát. Végigtapogattam, teljesen sima a rúd felülete, de lehet, hogy a széle kissé mégis éles a műanyaghoz. Remélem, hogy ez csak valami egyedi probléma volt nálam vagy javítanak rajta, mert olyan szépek ujonnan ezek a műanyagedények, kár lenne értük (csak a pohár karcolódott nálam).
Összességében azt mondom, hogy jól és könnyen használható, erős készülék. Nekem elég lenne egy 2 poharas változat is, de többfogásos ebédnél valószínűleg jól kihasználható mindhárom pohár – és milyen jó, hogy nem kell öntögetni máshova, hogy beférjen a következőféle mixelni-, darálni- vagy szeletelnivaló. Elegáns megjelenésű és strapabíró, szerintem, aki megveszi, sűrűn fogja használni.


Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!

Címkék

Termékteszt