Ingyen kávé? Lehetséges!

  • 2017.03.12.
  • 0



Nem minta egy-egy kávé anyagi csődbe döntene bárkit is, de ha nem kell fizetni érte, annak azért tudunk örülni
Például az álláshirdetésekben szerintem kifejezetten vicces (de lehet, hogy szánalmas?), hogy a mit nyújtunk résznél kimelik, hogy “nálunk ingyen van a kávé korlátlanul”. Amikor van kb 5 sor a mit nyújtunkban és ebből egy a kávé – egy meg a “versenyképes fizetés”, akkor azért gondolhatjuk, hogy nem ez lesz idén “az év munkahelye”. De örüljünk, hogy ez is van.
Na, de nem is erről akartam írni, hanem hogy valóban vannak olyan kávézók/kávézási lehetőségek, ahol ingyen kaphatjuk meg az életmentő kávénkat. Persze cserébe azért adnunk kell valamit, de a kávéért nem fizetünk.

Fizess imával – Jedro Kávéház

Zágrábban a Sveta Merti Slobode templomhoz tartozó Sveti Duh (Szentlélek) parókia működtetésében nyílt meg 2010-ben a Jedro, azaz Vitorla kávéház, ahol fogyasztás után mindenki a lelkiismerete szerint imával fizetett. Az árlapon az elmondandó imák mennyiségét tüntették fel.
presszókávé, tea – 2 Miatyánk
tejeskávé, kakaó – 3 ima
capuccino – 4 ima
cola – 5 Üdvözlégy Mária (ezt már drágán “mérik”)
ásványvíz – 2 ima
szeszes italt, cigi – nincs 
A kávézó ötlete a papnövendékektől származott, akik a szentmisék után szívesen beszélgettek volna még a hívőkkel. 4-5 önkéntes pincér szolgálta ki a 60-80 vendéget.
Sajnos semmiféle aktuális infót nem találtam a helyről, így talán már nem működik, pedig nagyon érdekes kezdeményezés, szerintem sok látogatójuk lenne mostanság is.

Taxizz a kávédért – Arita taxi

Japánban valósították meg a barista taxit, ahol utazás közben a kávézás élményét is élvezhetjük. Az anyósülésre kávéfőző van telepítve, az utasok a frissen lefőzött kávét porceláncsészékből kortyolhatják, mindezt ingyen – persze az utazás náluk sincs ingyen
Egy ideje már nekem is eszembe jutott hasonló, hogy pl egy közlekedő villamoskocsit ki kéne bérelni és oda egy kávézót/büfét telepíteni. Persze nem a Népszínház utcában közlekedő villamosnál, hanem mondjuk a Duna-parti 2-es vilinél lenne ez érdekes, egy jó kávé, süti mellett lehetne végignézni a Dunát, a budai oldalt. Remélem, valaki egyszer megcsinálja, menő lenne!

Fizess verssel – Magyaroroszágon

És végre mi sem maradunk ki az ingyen kávéból. Valószínűleg a többségünknek nyűg volt általánosban, középsuliban a versmagolás és azóta eszünkbe sem jutott hasonló. Ki tudja, ha most előveszel egy verseskötetet, lehet, hogy máshogy látod az iskolai kötelező verseket, sőt, még az is lehet, hogy néhány átolvasással elő is jönnek a régen megtanult sorok az agytekervényeid mélyéről
Ez az akció egy napig, március 21-én, a költészet napján érvényes. Az eseményről, a csatlakozó kávézókról bővebb infó itt.


Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!


Címkék

Kávé Érdekes