Svéd burgonya " egyszerű köret a sütőből

  • 2017.02.27.
  • 9

A krumplistésztás receptnél már említettem, hogy nagyon szeretem a krumplit, szinte minden formájában (főzelékként azért nem igazán).Most egy egyszerű köretet mutatnék be, ami tulajdonképpen egy tepsiben sült kívül ropogós, belül krémes krumpli.Most néztem, hogy már két másik svéd recept is van a blogomon, a svéd citromtorta és a svéd diótorta. Szóval ha egy svéd napot szeretnétek étel szempontjából, a desszert is megvan hozzá! A húsféleség pedig lehetne svéd húsgolyó (na, ezt még nem próbáltam ki).Hozzávalók:1 kg közepes méretű burgonya10 dkg vajsófűszerpaprikaesetleg fokhagymaElkészítés:A nyers krumplikat meghámozzuk és keresztben kettévágjuk.A domború felületükön bevagdossuk úgy, hogy ne vágjuk át teljesen.Tepsibe rakjuk (és sütőpapírt is raktam alájuk, kevesebbet kell mosogatni és tutira nem ragad le), megszórjuk sóval, paprikával, esetleg apróra vágott fokhagymával és mindegyikre rakunk egy kis vajat (kb fokhagyma gerezdnyit).Kb 200 °C-os sütőben aranyszínűre sütjük.Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről! Forrás: http://www.nosalty.hu/recept/sved-burgonya