Szuper konyhai ötletek? Szerintem nem! #4

  • 2017.02.05.
  • 9



Az interneten, közösségi oldalakon egy-egy jó ötlet nagyon hamar elterjed. Meg a nem annyira jók is. Vagy csak szerintem nem mindegyik jó vagy praktikus?Korábban már írtam 9 másik ötletről itt, itt és itt, most összejött újabb 3, amivel nem vagyok kibékülve Szerintem nem praktikusak. És szerinted?

Kekszkiszúró sörösdobozból


Nem tudom elképzelni, hogy ez működhet. Először is el kell vágni. De teljesen egyenesre mindkét oldalát. Ami a kezed felé esik, az szerintem mindenképpen elvágja a tenyeredet, pláne ha sikerült bennehagyni egy kis vágás általi szúrós részt. Ha az alsó része nem teljesen egyenes, akkor nem fogja megfelelelően elvágni a tésztát. Ha sikerült is, olyan alakzatot kell választanod, aminek a kerülete megegyezik a sörösdoboz kerületével. Mondjuk egy szívnél még el tudom képzelni, bonyolultabbnál már necces. Aztán a két végén össze kell fogatni. Mivel? Erre tippem sincs. A doboz anyaga elég hajlékony, ezért nem gondolom, hogy akár egy tepsinyi kekszet egyformára ki tudnánk vele szaggatni. 
Ti kipróbáltátok már? Cáfoljatok meg, ha működik!

Kekszzsebes bögre

Hm, oké, érdekesen néz ki. De amúgy? Ennél a verzió ál tuti nem tudsz belőle rendesen inni, mert a félbevágott design miatt nem fér el az orrod Az 1 db kekszet miért jó ebbe a zsebbe tenni? Még ha többnek lenne hely… Hogyan lehet elmosogatni a kekszzsebet? Az aljába már nem nagyon fér bele semmi. Van az a változat, aminél a bögre alatti részen van keksz(ek)nek kialakított rész, na, az még rosszabb, mert esélyes, hogy ivás közben az összes morzsát is magadra szórod. 

5 fogás egy tálban

Itt nyilván egyféle fogáshoz való dolgokat sütsz egyszerre. De akkor miért kell előre felosztani a tálat és ezzel meghatározni, hogy miből mennyit süthetünk egy időben? Számomra értelmesebb megoldás lenne egy jó nagy “egybe” tál. Másrészt valószínűleg nem egyszerre sülnek meg a különböző ételek, így ahonnan már kivettük a kaját, ott az ottmaradt kis részek garantáltan odaégnek, füstölnek, míg a többivel végzünk. Az elosztórészek miatt már eleve többet kell mosogatni.

Neked hogy tetszenek a bemutatott dolgok? Praktikusnak találod? Nyugodtan lehet velem vitatkozni, hátha van olyan vonzó tulajdonságuk, amiket nem vettem figyelembe



Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Konyhalál Facebook oldalához és iratkozz fel a heti hírlevélért a blogkövetésre, ne maradj le semmiről!

Címkék

Konyhai Ötletek