Tepsis Karfiol diétásan

  • 2013.07.06.
  • 3



Karfiolból akartam valami diétásabb változatot készíteni.

Recept keresgetés után úgy döntöttem, inkább valami ötvözetet próbálok csinálni.Hozzávalók:1 közepes fej karfiol1 nagy zsírszegény tejföl2 tojás4-5 kanál zsemlemorzsa1 teáskanál fokhagymakrémpetrezselyemlevél1 kanál sültcsirke fűszersó
1 leves kocka

A karfiolrózsákat megmossuk, majd puhára főzzük sós vízben.

Egy kisebb tepsit kiolajozunk, majd megszórjuk zsemlemorzsával.

A rózsákat összetörjük villával, majd a tepsibe kanalazzuk.

A tojásokat felverjük, majd beleszórjuk a fűszersót, és ráöntjük a karfiolokra.

A tejfölt kikeverjük pici fokhagymakrémmel, és rákenjük a rózsákra. (egy kanállal félre teszünk)

Megszórjuk
vágott petrezselyemlevelekkel, és sütjük fél órát.

Közben egy erőleves kockát feloldunk egy dl vízben, majd hozzáadjuk a félretett kanál tejfölt.

A megsült, és kissé kihűtött karfiolt felvágjuk, szeleteljük, majd ráöntünk egy-két kanál mártást


és így tálaljuk.Miért jó?A karfiol energiatartalma alacsony (30 kcal /126 kJ), így energiaszegény étrendek kialakításánál és a cukorbetegek számára kedvező tápanyagforrás lehet. Szénhidráttartalma (3,9%) csekély.A karfiolnak az egészséges táplálkozásban nagy szerepe van, mivel a benne lévő élelmirost, és bizonyos kéntartalmú összetevők- a többi káposztafélékhez hasonlóan- védelmet nyújthatnak egyes betegségekkel szemben. Továbbá a növény C-vitamin- tartalma is jelentős.Forr: Házipatika

Címkék

Tepsis Karfiol