Banános zabpelyhes muffin

  • 2018.02.21.
  • 1

A tegnapi hóesés kívánta a finom illatokat. Ahogy a frissen hullott hóban építő aprónépet becsalogatja a frissen sült sütemény illata... Nekem ez a megfizethetetlen.
Nem mellékesen pedig volt otthon még egy banán, amit sürgősen fel kellett használnom, mielőtt a kukában végzi. Eredetileg almapüré kell hozzá, én ezt barackpürére cseréltem, illetve a végén lehet gazdagítani még bogyós gyümölccsel, ez itt most kimaradt. Ezekkel a módosításokkal együtt is egy finom, laktató, reggeli útravalónak is tökéletes muffin készült.Hozzávalók:2 nagy tojás150 ml natúr joghurt50 ml olaj10 dkg almapüré, barackpüré1 összetört, túlérett banán3 ek mézpici vaníliakivonat, ettől lesz isteni finom illat még a szomszédban is50 g aprószemű zabpehely20 dkg liszt1 kk. sütőpor1 kk. szódabikarbóna1 kk. fahéj, a másik illatfelelős :)további bogyós gyümölcs... kb 10 dkgElkészítés:Összekeverem a folyékony hozzávalókat, beleöntöm a szárazakat, gyorsan összekavarom, muffintepsibe teszem, és 180 fokos sütőben fél óra alatt megsütöm. Hógolyózás utánra tökéletes, meg igazából bármikor. Étvágyat hozzá!

Címkék

Desszert Muffin