Foszlós lekváros kifli

  • 2020.03.28.
  • 1

Hozzávalók:60 dkg liszt20 dkg zsír2 dl langyos tej3 dkg friss élesztő1 kanál cukor1 tojás1/2 mokkáskanál sóA töltelékhez:kemény, sütésálló lekvárA tetejére:1 tojásporcukorA zsírt elmorzsoljuk a liszttel. A langyos tejbe keverjük a cukrot és az élesztőt és kissé hagyjuk felfutni. Az összes hozzávalóból közepes keménységű, selymes tapintású, rugalmas tésztát dagasztunk. Ha szükséges adunk még hozzá tejet, ha tál lágy, akkor kevés lisztet.Letekarjuk a cipót és langyos helyen 30 perc alatt szinte duplájára kelesztjük.A tésztát 6, nagyjából egyenlő részre osztjuk, mindegyik darabból gombócot gömbölyítünk, letakarjuk.A gombócokat egyenként fél cm vastag, kerek
lappá nyújtjuk, pizzavágó vagy éles kés segítségével 8 cikkre vágjuk. A lekvárt a cikk szélére tesszük, oldalt kissé ráhajtjuk a tésztát és felcsavarjuk.Lekenjük a felvert tojással és 180 C fokra előmelegített sütőben pirulásig sütjük (kb 20 perc).Langyosan porckorba hempergetjük.Tölthetjük túró, mák, diókrémmel, minden féle képp nagyon finom, egyszerűen nem lehet abbahagyni.recept innen