Alma pongyolában

  • 2020.03.27.
  • 0

Hozzávalók 4 adaghoz:4 keményebb húsú alma (pl Granny Smith)A palacsintatésztához:2 tojás2 kanál olaj20 dkg liszt2 dl tejkb 2 dl szódavízcsipet sóA kisütéshez:olajA bundázáshoz:2-3 kanál lisztA tálaláshoz:porcukorfahéjA palacsintatésztához kikeverjük a felhabosított tojásokat a liszttel, az olajjal, sóval és a tejjel. Annyi szódavízzel, vagy ásványvízzel engedjük fel, hogy a massza sűrű, mártásszerű legyen. Hűtőben legalább 30 percet pihentetjük.Az almát alaposan megmossuk, fél cm vastag karikára vágjuk, lisztben meghempergetjük. A palacsintamasszát jól felkeverjük, ha szükséges tovább hígitjuk, amíg eléri a kellő állagot.Egy serpenyőben bő olajban, közepes hőfokon pirosra sütjük a tésztába mártott lisztes almakarikákat.
Szalvétára szedjük, porcukorral, fahéjjal meghintve tálaljuk.Melegen az igazi!