Kókuszkocka

  • 2018.08.18.
  • 5

Hozzávalók egy 35X25 cm-es tepsihez6 tojás10 dkg vaj10 dkg cukor30 dkg liszt2 dl tej1 cs (10g) sütőpor3 kanál mézcsipet sóA mázhoz:35 dkg cukor3 kanál sötét kakaópor3,5 dl víz1 kiskanál vaníliakivonat10 dkg vajA szóráshoz:20 dlg kókuszreszelékElkészítjük a
vajas-mézes piskótát: a vajat és a mézet összemelegítjük, majd hagyjuk langyosra hűlni.A tojások fehérjét keményre verjük a cukorral, a sóval, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és a mézes vajat is. Óvatosan belevegyítjük a sütőporral elkevert és
megszitált lisztet is, cukrászspatulával alulról fölfelé mozdulatokkal keverve, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben 15-20 percig, tűpróbáig sütjük. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni, majd 3X3 cm-es kockákra vágjuk.A cukrot pár percig fforraljuk a vízzel, belekeverjük a vaníliát és a vajat is, majd langyosra hűtjük.Egy villa segítségével belemártjuk a csokiszószba a piskótakockákat, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.Rácsra téve hagyjuk kicsit szikkadni.