Barackos-marcipános pite

  • 2018.06.22.
  • 8

25 dkg liszt12,5 dkg fagyos vaj5 dkg porcukor1 tojás sárgája2-3 kanál tejszíncsipet só1 citrom reszelt héjaA töltelékhez:20 dkg marcipán1 kg sárgabarackA tetejére:porcukorA lisztet deszkára szitáljuk, a vajat a reszelő nagy lyukán a lisztbe reszeljük, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a citromhéjat, a sót, a cukrot, majd annyi tejszínnel gyúrjuk össze, amennyitől a tészta szépen összeáll. Fóliába csavarva legalább 30 percig hűtőbe tesszük.A tésztából vékony lapot nyújtunk, beborítjuk a piteforma alját úgy, hogy az edény falán is legyen a tésztából. A fölösleges tésztát a széléről éles késsel levagdossuk, az alját villával megszurkáljuk.Lefóliázzuk és további 30 percig visszatesszük a hűtőszekrénybe.A sütőt előmelegítjük 170 C fokra, a pite tetejére ráreszeljük a marcipánt, beborítjuk a kettévágott, kimagozott barackokkal. 35-40 percig sütjük, ha langyosra hűlt megszórjuk porcukorral. Hidegen szeleteljük.

Címkék

Desszert Pite Mandula