Tormás-morzsás szűzpecsenye körtés zellersalátával

  • 2017.03.23.
  • 5

Nincs túl sok főétel a tarsolyomban, ezért tartalékolok velük ;-) De ezt most eldurrantom! Szeretjük a sertésszüzet (ki nem?!), néha igenis kirúgunk vele a hámból. A Billa receptmagazinjában jött szembe ez a recept, ki is próbáltuk, de... hááát... nem volt az igazi. Nincs mit szépíteni rajta, íztelen volt. Nem hagyott nyugodni a dolog, elkészült újra, és issssssteni lett! Ugyanaz a recept, változtatások nélkül. (Elsőre én csináltam, másodszor a férjem. De pszt!, mert ha rákenem, többet nem főz nekem semmit!)Ausztriában kapható frissen reszelt torma. Nem az ecetes fajta, ami a húsvéti sonka kelléke. Sima reszelt, úgy néz ki, mint a reszelt trappista. Kedves Ausztriában élő és/vagy dolgozó társaim: nos, ki csípett már bele egy jó nagyot és tömte a szájába, hogy "Jééééé, sajt!" :-)) Nem, én nem, nekem szóltak... A salátán változtattam, a majonézt joghurtra cseréltem, hogy könnyebb legyen, és felturbóztam áfonyával és dióval. Megérte ;-)Hozzávalók 2 főre:Husi:egy szikkadt zsemle180 g puha vaj50 g friss reszelt torma (nem, nem vagyok mártír, üveges!)kis csokor petrezselyemfél kg szertésszűzhimalája só, fekete borsSaláta:fél pohár natúr joghurtnegyed zeller1 körtekis marék aszalt áfonya, apróra vágvapár szem dió, apróra vágva/tördelveElkészítés:A salátához a zellert és a körtét gyufaszálra vágjuk (zsüliennre :-D), majd összeforgatjuk a joghurttal, és belekeverjük az áfonyát és a diót.A zsemlét felkockázzuk, és 200 fokon 3-4 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.A puha vajat krémesre keverjük a robotgéppel, majd belekeverjük a tormát és az apróra vágott petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. Végül beleforgatjuk a zsemlekockákat.A húst megmossuk, felszeleteljük, sózzuk borsozzuk. Serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát lepirítjuk, majd ráhalmozzuk a tormás morzsát, és sütőben 180 fokon 8-10 percig sütjük.Jó étvágyat!

Címkék

Főétel