Keleties ízvilág

  • 2018.04.10.
  • 0

Azt hiszem én mindenféle náció konyháját kedvelem:) Vagyis mindenféle náció konyhájából vannak kedvenceim, talán így pontosabb a megfogalmazás. Ez most egy kicsit marokkói ízvilágú, de mégsem teljesen az, olyan találomra, gondolomra fűszereztem a saját kútfőből.Nekem bejött, remélem a többi kosztosomnak is megfelel a mai ebéd. :)
Hozzávalók 6 főre: 2 bögre barna rizs, 1 ek olívaolaj, fűszerek : csillagánizs, szegfűszeg, egész fahéj, kardamom, só, bors, 3 gerezd fokhagyma.A feltéthez 1 nagy fej hagyma, 1 ek olívaolaj, 3 alma, 1 ek méz, 1 marék mazsola, 15 szem aszalt sárgabarack, 15 szem aszalt szilva, őrölt koriander, római kömény, só, bors.Hús helyett 2 csomag füstölt tofu.Elkészítése: a rizst megmosom, majd olívaolajon átpirítom, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, majd a fűszereket is hozzáadom és lassú lángon párolom 30-35 percig.A feltéthez megtisztítom a hagymát, karikára vágom és olívaolajon elkezdem pirítani. Kevergetni kell hogy ne égjen meg, de még nem sózom ilyenkor. Közben az almákat is meghámozom, cikkere vágom, majd hozzáadom a karamellizált hagymához. Picit még együtt sütöm, mehet bele a méz és egy kevés vízzel felöntöm, de csak annyival, hogy az alma megpárolódjon benne. Ekkor adom hozzá az aszalt gyümölcsöket, sózom, borsozom, és megszórom őrölt korianderrel meg római köménnyel is.A tofut kockákra vágom és olívaolajon átsütöm. Tálalásnál először a rizs kerül a tányérra, a közepére halmozom a gyümölcsös ragut, majd a tofu kockákat is elrendezem a tányéron. Apróra vágott snidlinggel megszórom és kész.