Ezt a kaját imádom!

  • 2017.09.19.
  • 9

Ami nem más, mint pirított zöldségek kuszkusz-szal. Nagyon szeretem a bulgurt is és a kuszkuszt is, pedig az arab konyha úgy gondolom távolabb áll tőlem, mint az európai vagy a keleti konyha. Mégis ez a 2 összetevő mindig helyet kap a palettámon.Hozzávalók: 500 gr kuszkusz, ízlés szerint
otthon fellelhető zöldségek, olíva olaj, só, bors, petrezselyemzöld. Ebben most van gomba, padlizsán, csicseriborsó, kaliforniai paprika, hagyma.Elkészítése: A zöldségeket felkockázzuk és olajon megpirítjuk. Amikor elkészült egy tálba öntjük és fűszerezzük. A kuszkuszt kimérjük egy hőálló edénybe ( a legjobb egy bögrével) és ugyanannyi sós forrásban lévő vízzel felöntjük. Letakarjuk és kb negyedórát állni hagyjuk. Ez alatt a szemek megduzzadnak. Egy villával átkeverjük, hozzáöntjük a pirított zöldségeket és megszórjuk friss petrezselyemmel. Hidegen, melegen egyaránt finom.