lecsós káposzta

  • 2012.09.27.
  • 0

Ezt az ételt eddig csak
nyári töltött káposztának készítettem,
mert nagyon szeretem.Valamikor egy régi balatoni nyaralás hangulatát idézi, ahol is kemencében készült így lecsósan az édeskáposzta és
ebbe kerültek a húsgombócok.Most az jutott eszembe a minap, hogy remek köret is lehetne ebből az alapból.Így született meg a lecsós káposzta.Hozzávalók: 1 kisebb fej édeskáposzta, 2-3 paprika, 3-4 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, só, bors, kevés barna cukor, olaj.A hagymát szeletelem, majd olajon dinsztelem, sózom, szórok rá barna cukrot és karamellizálom. Közben felszeletelem a káposztát is, majd hozzáteszem a már megsült hagymához és tovább sütöm.Amíg ez sül, addig felvágom a paprikát, paradicsomot és azt is beleteszem az edénybe. Ekkorra már a káposzta is karamellizálódott a hagymával együtt, pont jókor jön a paradicsom levesessége.Megszórom még őrölt borssal, majd az egészet addig pirítom, amíg zsírjára nem sül.Itt sült pulykaszárnnyal tálaltam.