Többmagvas csokis keksz

  • 2019.05.27.
  • 7

Van már egy hasonló
csokis keksz
recept a blogon, csak éppen magvak nélkül. Nem tudom eldönteni, hogy a kettő közül melyik a jobb. Talán most - mivel újdonság volt számomra, a másikat már ezerszer készítettem - ez a magvas ízlik egy icipicit jobban.






































Pici lányom nagyon lelkesen segített keverni, összeöntögetni a hozzávalókat, sütés közben még a macijának is megmutatta, hogy mi készül a sütőben. Már most látom, hogy hatalmas segítségem lesz a későbbiek során a konyhában. :)Hozzávalók:- 10 dkg puha vaj- 17 dkg cukor- 1 tojás- 12,5 dkg liszt- 7,5 dkg holland kakaópor- fél zacskó sütőpor- 10 dkg étcsokoládé- 1 púpozott evőkanál csokis gabonapehely- 7 dkg mandula, földimogyoró, tökmag vegyesen- csipetnyi sóA lágy vajat és a cukrot fehéredésig keverjük, majd adjuk hozzá a tojást és keverjük habosra. Apránként adjuk hozzá a sót, kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet.A gabonapelyhet tördeljük apróbbra, a magvakat és az étcsokit aprítsuk fel és keverjük bele a masszába.Egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre evőkanállal halmozzunk kb. 5 cm távolságra egymástól gombócokat a tésztából. 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 10-12 percig. Ekkor kívülről már szilárdnak, belülről még kissé nyersnek tűnik, de amint kihűl a süti, meg is szilárdul.Langyosan és teljesen kihűlve is nagyon finom!Itt pedig az én kis segítségem, a 27 hónapos Dorottya lánykám látható. :)