Rétestésztában sült zöldségek uborkás-diós túrókrémmel

  • 2018.06.19.
  • 6

Könnyű fogás, akár ebédre akár vacsorára, kifejezetten kánikulai napokra. Amikor amúgy is kisebb az étvágy és kevesebbet szeretnénk a tűzhely mellett állni. :) Az inspirációt Széll Tamás receptje adta, ezt alakítottam át kissé a mi ízlésünk szerint.Hozzávalók a túrókrémhez:- 25 dkg túró- 4 evőkanál 20%-os tejföl- só- őrölt fehérbors- fél kígyóuborka- 3 db 6-8 cm-es csemegeuborka- 1 marék dió és szezámmag vegyesenA túrót egy tálba tettem. Hozzáadtam a tejfölt és jól kikevertem. Sóval, fehérborssal ízesítettem. Az uborkákat apró kockára vágtam és ezt is beledolgoztam a túrókrémbe. Lefedtem a tálat és hűtőbe helyeztem, amíg elkészítettem a zöldséges tekercseket.A diót szintén felaprítottam és a szezámmaggal együtt egy tefonserpenyőben szárazon megpirítottam. Félretettem tálalásig.Hozzávalók a zöldséges tekercsekhez:- 1 csomag (8 db) réteslap- 1 közepes cukkini- 2 sárgarépa- 1 póréhagyma- 1 nagyobb piros kaliforniai paprika- 1 csokor petrezselyem- olívaolaj- só- borsA cukkinit, sárgarépát, kaliforniai paprikát egy szeletelő segítségével vékony csíkokra vágtam, a póréhagymát felkarikáztam. A wok serpenyőmben olajat hevítettem, beletettem a zöldségeket és rázogatva, kevergetve, magas lángon néhány perc alatt megpirítottam. Amint egy kissé összeesett a zöldség, hozzáadtam az apróra vágott petrezselymet is. A zöldségekkel elkészültem.A réteslapokat egyesével kiterítettem. Egy ecset segítségével vékonyan beolajoztam és a felém eső szélére vízszintesen zöldséget halmoztam. Feltekertem mint a kakaós csigát, azután sütőpapírral bélelt sütőtepsibe fektettem. Addig ismételtem míg a zöldség és a réteslap is elfogyott. A tekercsek tetejét is megkentem olajjal.200 fokra előmelegített sütőbe toltam és kb. 6 perc alatt ropogós, aranybarnára sütöttem.Tálaláskor a túrókrémet megszórtam a pirított magvakkal, a tekercseket pedig kettévágtam. Nagyon finom forrón és később kihűlve is!