Kakaós-csokis-banános muffin

  • 2017.10.16.
  • 7

Pihe-puha, finom, szaftos sütemény, egészséges hozzávalókból. Tízóraira, uzsonnára, sőt, még reggelire is kiváló, egy pohár tejjel egyenesen isteni! 

Hozzávalók (kb. 14 nagy darabhoz):
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
12 dkg finomliszt
2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
3 közepes méretű, érett banán
1,2 dl olaj (lehetőleg semleges ízű olíva, de napraforgó olajjal is működik)
2 db nagy tojás
8 dkg gyümölcscukor
10 dkg étcsokoládé
A sütőt előmelegítjük 200 fokra (alsó-felső sütés). A muffin formákat kibéleljük kapszlikkal. (Én duplán teszek bele, mert egy mindig átázik.) Amíg a sütő melegszik, a száraz hozzávalókat kimérjük, és egy tálban összekeverjük. (Lisztek, kakaópor, szódabikarbóna, fahéj) Ezután egy mélyebb keverőtálban villával összenyomkodjuk a banánokat, hozzáadjuk az olajat, tojásokat és cukrokat, majd jó alaposan kikeverjük. Amikor ezzel megvagyunk, a száraz hozzávalókat is beleöntjük, és addig keverjük, míg egynemű, egészen folyós masszát nem kapunk. A csokoládét apró darabokra tördelve keverjük a tésztához, majd kanalazzunk minden formába belőle, nagyjából 2/3-ig legyenek tele. Ezután toljuk az előmelegített sütőbe, és 18-20 perc alatt süssük készre őket. Amikor megsültek, 5 percig pihentessük a formában, majd szedjük ki rácsra őket, és hűtsük ki teljesen a kész muffinokat. Fogyasszuk kedvünk szerint!