~ SZALALKÁLIS FÁNK ~

  • 2020.01.13.
  • 3

»HOZZÁVALÓK«- 2 tojás- 4 ek cukor- 1 tasak vaníliás cukor- 4 ek tej- 4 ek étolaj- 1 citrom reszelt héja- csipet só- 1 kk szalalkáli- 1 ek citromlé- kb 30 - 35 dkg liszttovábbá :
- olaj - a sütéshez- cukor - a forgatáshozA tojást egy tálba ütjük, hozzákeverjük a cukrokat, a tejet, az olajat, a sót, a citromhéjat, a citromlében elkevert szalalkálit és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
A tésztát 15 percig pihentetjük, majd kétfelé osztjuk és ujjnyi vékonyra sodorjuk, ezután kb 8 cm hosszú darabokra szabdaljuk. A rudakat forró, bő olajban kisütjük, majd cukorba hempergetjük.