~ SAJTOS TEKERCSBEN SÜLT FASÍRT, LILA KÁPOSZTA PÜRÉVEL ~

  • 2020.01.15.
  • 5

»HOZZÁVALÓK«Tekercs :- 6 tojás- 20 dkg tejföl- 20 dkg reszelt sajt ( ízlés szerint )- 2 ek liszt- 1 kk só- 1 kk sütőporFasírt :- 50 dkg darált sertéshús- 1 fej vöröshagyma- 2 - 3 gerezd fokhagyma- 1 csokor petrezselyem- 1 tojás- só, bors, pirospaprika - ízlés szerint- 1 - 2 ek zsemlemorzsaLila káposzta püré :- egy kisebb lila káposzta fele- 1 kisebb vöröshagyma- 2 ek cukor- só, őrölt kömény, ecet / vörösborecetA fasírthoz a finomra vágott hagymát kevés olajon megdinszteltjük. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a megdinsztelt hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a zsemlemorzsát , ízesítjük és alaposan összekeverjük.
A tekercshez a sütőt 180 °C - ra melegítjük , egy kb 28 * 30 cm - es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojást kissé felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot, a sót, a lisztet és a sütőport. Jól összekeverjük, majd a masszát a tepsibe öntjük és kb 15 perc alatt elősütjük.
Ezután a tekercset egy sütőpapírra borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és elterítjük rajta a fasírthúst. Feltekerjük, sütőpapírba csomagoljuk, majd tepsibe tesszük és kb 35 - 40 perc alatt megsütjük.
A káposztapüréhez a káposztát legyaluljuk, besózzuk, majd kinyomkodjuk a levétől. A cukrot egy lábasban karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a káposztát, ízesítjük köménnyel, hozzáöntünk kevés vizet és puhára pároljuk. ( a főzés során pótoljuk az elpárolgott vizet ) Ha a káposzta megpuhult egy botmixerrel pürésítjük és ízlés szerint ecettel ízesítjük.