~ GLUTÉNMENTES KEKSZTEKERCS TORTA ~

  • 2019.12.19.
  • 6

»HOZZÁVALÓK«Keksz :- 40 dkg rizsliszt- 18 dkg lágy vaj / margarin- 1 tasak vaníliás cukor- 8 dkg porcukor- csipetnyi só- 1 tojás- 1 kk Gm sütőpor ( Haas )Tészta :- 50 dkg kekszmorzsa
- 5 dkg Holland kakaópor ( Tutti )- 8 dkg porcukor- 10 dkg lágy vaj
- 2 - 3 ek rum
- tejKrém :- 3 dl tej- 1 tasak Gm vaníliás pudingpor ( Haas ). - 10 dkg cukor- 10 dkg kókuszreszelék- 18 dkg vaj / margarindíszítés :
- 8 dkg vaj / margarin
- 8 dkg porcukor- kókuszreszelékA kekszhez összekeverjük a száraz hozzávalókat, hozzáadjuk a vajat, a tojást, majd az egészet összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva félórára hűtőbe tesszük, azután rizsliszttel megszórt felületen kb 4 mm - es vastagságúra nyújtjuk és derelyevágóval négyzetekre vágjuk. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, villával megszurkáljuk és 180 °C - on, kb 15 perc alatt megsütjük. ( Tipp : ha nem akarunk a négyzetek kiszúrásával bajlódni, akkor csak nyújtsuk ki a tésztát és így fektessük a tepsibe. )
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, még forrón hozzákeverjük a cukrot és a kókuszreszeléket. Ha a krém kihűlt, habosra keverjük a puha vajjal és 4 részre osztjuk.A tésztához ledaráljuk a kihűlt kekszet, majd hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, a rumot, a vajat és elkezdjük összegyúrni, annyi tejet adagolva hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Azután a masszát 5 egyforma részre osztjuk, amiből kókusszal megszórt sütőpapíron 4 db, 18 cm - es átmérőjű kerek és 1 db, kb 22 x 18 cm - es nagyságú lapot nyújtunk.
A kerek lapokat betöltjük a 3 rész krémmel, a téglalap alakút megkenjük a megmaradt krémmel és a sütőpapapír segítségével óvatosan feltekerjük, majd felszeleteljük.A díszítéshez a vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd csillagcsővel ellátott habzsákból rózsákat nyomunk a torta tetejére és keksztekerccsel díszítjük.