~ SÜTŐTÖKÖS SAJTTORTA ~

  • 2019.11.21.
  • 2

»HOZZÁVALÓK«Sütőtökös rész :- 25 dkg sütőtökpüré- 10 dkg barna cukor- 5 dkg
sötét nádcukor- 130 ml étolaj- 1 tojás- 10 dkg liszt- 1 tk mézeskalács fűszerkeverék- 1 / 2 tk szódabikarbónaKrémsajtos rész :- 25 dkg mascarpone- 15 dkg tejföl- 10 dkg porcukor- 1 tk vaníliakivonat- 2 tojás- 1 / 2 ek liszttovábbá : - 5 dkg ércsokoládéEgy kb 22 cm - es kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A formát alufóliába jól becsomagoljuk.
A sütőtökös részhez a hozzávalókat alaposan kikeverjük, majd a massza 3 / 4 - ét a formába simítjuk.A krémsajtos részhez a hozzávalókat simára keverjük és ráöntjük a tökös masszára, a maradék tökös masszát pedig kisebb halmokban rákanalazzuk a krémsajtos részre és egy
fogpiszkálóval cirmosra keverjük.
A tortaformát egy magasabb falú
tepsibe helyezzük, felöntjük annyi forró vízzel, hogy a formát
3 / 4 - ed részig ellepje, majd 170 °C
- os sütőben kb 65 perc alatt megsütjük. A tortát a formában hagyjuk kihűlni, majd olvasztott csokoládéval díszítjük.
Ötlet :
innen