~ CSIPKELEKVÁROS CROSTATA ~

  • 2019.11.05.
  • 9

»HOZZÁVALÓK«- 25 dkg liszt- 15 dkg hideg vaj- 7 dkg porcukor- csipet só- 1 kk sütőpor- 1 tojássárgája- 1 - 2 ek hideg víz - szükség esetén- kb
4 - 5 ek csipkelekvár- 1 tojás - a kenéshezA lisztet összevegyítjük a porcukorral, a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját - szükség esetén a vizet - majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva 1 órán át
hűtőben pihentetjük.
A tészta 3 / 4 - ed részét enyhén lisztezett sütőpapíron 28 cm - es nagyságú kör alakúra kinyújtjuk. A tészta szélét egy pizzavágóval 1 centiméterenként bevagdossuk úgy 5 - 6 cm - mélyen, majd a 1 - 1 tésztacsíkot keresztbe hajtunk.
A tésztát átemeljük a tepsire, az alját villával megszurkáljuk és rákenjük a lekvárt. A maradék tésztát ujjnyi szélesre vágjuk és berácsozzuk a pite tetejét. Lekenjük
enyhén felvert tojással és 180 °C - os sütőben, kb 20 - 25 perc alatt megsütjük.

Címkék

Pite Lekvár