~ KAKAÓS - MOGYORÓS KIFLIK ~

  • 2019.10.28.
  • 1

»HOZZÁVALÓK« - 32 db - hozTészta :- 50 dkg liszt- 10 g instant élesztő- 10 dkg porcukor- 1 tasak vaníliás cukor- 6 dkg olvasztott
vaj- 1 tojás- csipet só- 1 citrom vagy narancs héja- kb 2 dl langyos tejtöltelék :- 20 dkg darált mogyoró- 5 dkg kakaópor- 8 dkg porcukor- 1 dl forró
tejtovábbá :- 1 tojássárgája, 1 ek tej - a kenéshez- porcukor - a szóráshozA tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen 1 órán át pihentetjük. A töltelékhez a hozzávalókat alaposan összekeverjük és kihűtjük.
A pihentetett tésztát négy egyforma gombócra
osztjuk, majd mindegyik gombócot vékony, kb 30 cm
- es átmérőjű körré nyújtjuk. A köröket 8 cikkre vágjuk, ezután
szélesebbik felére 1 - 1 kanál tölteléket teszünk, majd feltekerjük és kifli alakúra formázzuk.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 20 percig pihentetjük. Ezután lekenjük a tetejüket a tejes tojással és 180 °C - os sütőben kb 15 - 20 perc alatt megsütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.