~ GLUTÉNMENTES ALMÁS TÚRÓS SZELET ~

  • 2019.10.14.
  • 6

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 15 dkg Gm zabpehely ( pl. : Naturmind )
- 12 dkg dió- 5 dkg porcukor- 12 dkg vaj
- csipet só- 1 kk Gm sütőpor- 1 tojásAlmás töltelék :- 4 alma- 1 kk őrölt fahéj- 2 - 3 ek cukorTúrós töltelék :- 25 dkg túró- 1 tojás- 1 citrom reszelt héja- kb 6 - 7 dkg cukor- 1 tasak vaníliás cukor- csipet sóA diót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd kihűtjük és ledaráljuk. A zabpelyhet
- ha nagy szemű egy késes aprítóval apróra aprítjuk -
majd összekeverjük a dióval, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a sütőport és elmorzsoljuk benne a vajat. Ezután hozzáadjuk a tojást és az egészet összegyúrjuk. A masszát kétfelé osztjuk és folpackba csomagolva a mélyhűtőbe tesszük.Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ezután alaposan kinyomkodjuk a levétől és ízesítjük cukorral, fahéjjal.A túrós töltelékhez a tojást kétfelé választjuk a fehérjéből a sóval habot verünk, majd a többi hozzávalót alaposan kikeverjük és óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal.
Egy kb 25 * 25 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk, majd belereszeljük az egyik diós masszát, ezután egyenletesen eloszlatjuk rajta az almát, majd az almán
a túrókrémet. A másik diós masszát a tetejére reszeljük és 180 °C - ra melegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.