~ CSOKIS ALMÁS SÜTI ~

  • 2019.10.26.
  • 3

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 3 tojás- 22 dkg cukor- 1 tasak vaníliás cukor- 150 ml étolaj- 2 dl tej- 45 dkg liszt- 1 tasak sütőpor- 2 ek kakaópor + 3 ek tejTöltelék :- 5 db alma- 2 - 3 ek cukor- 1 tk őrölt fahéjtetejére :- 10 dkg étcsokoládé, 2 ek étolajA megpucolt almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk a levétől, ezután összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük, egy 20 * 30 cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk.
A tojást habosra keverjük a cukrokkal, majd hozzáöntjük a tejet és az olajat, majd hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kétfelé osztjuk, az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a tejet, majd a tepsibe simítjuk. A masszán eloszlatjuk az almát, ezután ráöntjük a sárga masszát. Kb 35 perc alatt - tűpróbáig sütjük,A tetejére a csokoládét vízgőz felett összeolvasztjuk az olajjal, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.

Címkék

Csokoládé Alma