~ SZILVÁS HABOS SÜTEMÉNY ~

  • 2019.08.24.
  • 8

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 50 dkg liszt- 20 dkg fagyos zsír- 8 dkg porcukor- 1 / 2 tasak sütőpor- 1 citrom reszelt héja- 3 tojás sárgája- kb 2 - 3
ek tejföltöltelék :- 40 dkg sűrű szilvalekvár- 1 - 2 tk őrölt fahéj- 2 ek kekszmorzsatetejére :- 3 tojásfehérje- pár csepp citromlé- 15 dkg porcukor- 1 tojás - a kenéshezA tésztához a lisztet, a porcukrot, a sütőport és a citromhéját
összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a zsírt. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát átlátszó fóliába tekerjük és hűtőben 1 - 2 órán át pihentetjük.
A sütőt 180 °C - ra melegítjük, egy kb 20 * 30 - cm - es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk. A tésztát háromfelé osztjuk, a két részt akkora lappá nyújtjuk mint a tepsi, a harmadikból rudakat sodrunk.
Az egyik tésztalapot a tepsibe tesszük, rákenjük a lekvár felét és megszórjuk fahéjjal, ráhelyezzük a másik lapot, rákenjük a maradék lekvárt és megszórjuk kekszmorzsával. A tojásfehérjét a citromlével elkezdjük habbá verni, majd amikor már a hab félig felverődött kisebb adagokban hozzászórjuk a porcukrot és kemény, fényes habbá verjük. A habot rákenjük a lekvárra, a tetejét pedig berácsozzuk a tésztarudakkal. A rudakat lekenjük enyhén felvert tojással és a sütőbe téve, kb 35 perc alatt megsütjük.

Címkék

Lekvár Szilva