~ ZSEMLEGOMBÓC TEJSZÍNES GOMBAMÁRTÁSBAN ~

  • 2019.06.14.
  • 4

»HOZZÁVALÓK«- 50 dkg apró csiperkegomba- 1 fej vöröshagyma- 1 dl száraz fehérbor- 2 dl tejszín- 1 / 2 ek étk. keményítő- 1 tk őrölt pirospaprika- só, bors kakukkfűzsemlegombóc :- 4 szikkadt zsemle- 1 tojás- kb 2 dl tej- 1 kisebb vöröshagyma- 1 csokor petrezselyem- só, bors- lisztA felkockázott zsemléket egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd leöntjük a tejjel. Kevés vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zsemléhez, ízesítjük és a tojással összedolgozzuk annyi liszttel, hogy jól formázható masszát kapjunk. Azután nedves kézzel gombócokat formázunk és enyhén sós vízben kifőzzük.
A gombamártáshoz, kevés olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymát, megszórjuk pirospaprikával és rátesszük a feldarabolt gombát. Felöntjük a borral és puhára főzzük. Azután ízesítjük, hozzáöntjük a tejszínt, a kevés vízzel elkevert keményítőt és az egészet összeforraljuk.