~ MÉZES KRÉMES BEJGLIVEL ~
- 2018.12.16.
- 2
A bejgli és a mézes krémes, a karácsonyi asztal kihagyhatatlan süteménye. Ha pedig a kettőt ötvözzük egy teljesen új sütemény születik,
mindenképp készítsétek el,
mert nagyon - de nagyon finom.
»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 25 dkg liszt- 3 dkg vaj- 5 dkg porcukor- 1 tojás- 2 ek méz- 1 tk szódabikarbóna- pár kanál tejKrém :- 7 dl tej- 2 cs vaníliás pudingpor- 15 dkg vaj- 12 dkg porcukortovábbá :1 - 1 rúd mákos és diós bejgli
recept itt :
mákos bejglitetejére : - 10 dkg étcsokoládé, 2 ek étolajA lisztet egy tálba szórjuk, hozzákeverjük a porcukrot és a szódabikarbónát. A vajat a mézzel összeolvasztjuk, majd amikor már langyosra hűlt hozzákeverjük a tojást. A keveréket a liszthez öntjük és alaposan összegyúrjuk annyi tejjel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. A tésztát kétfelé osztjuk és lisztezett felületen 20 * 30 cm - es lapokká nyújtjuk, majd egy kivajazott és liszttel behintett tepsi hátán, 200 °C - ra melegített sütőben kb 6 - 8 perc alatt,
külön - külön megsütjük.
A tejben megfőzzük a pudingot, miután kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral kikevert vajat.A mézes tésztára rákenjük a fele krémet, majd szorosan kirakjuk a kisujjnyira felszeletelt bejglikkel, azután rákenjük a megmaradt krémet és befedjük a másik tésztalappal. A süteményt egy
éjszakán át pihentetjük, majd bevonjuk a tetejét olvasztott csokoládéval.
A szerzőről
Juditka konyhája