~ RÁNTOTT PADLIZSÁNTORTA ~

  • 2018.10.14.
  • 4


Csak egy ötlet, hogy feldobjuk az asztalt ebédre vagy vacsorára, ezzel a mutatós padlizsántortával. Ha a zsineget kioldjuk, a padlizsánszeletek szépen leomlanak a tányérra mint egy tavirózsa. A recept végtelenül egyszerű de azért leírom kezdő háziasszonyok számára.»HOZZÁVALÓK«- 1 nagyobb padlizsán- 2
tojás- 15 dkg liszt- 20 dkg zsemlemorzsa- só- olaj - a sütéshezA padlizsánt kb 1 cm - es szeletekre vágjuk, és enyhén besózzuk. Ezalatt előkészítjük a panírozáshoz valókat.A tojást egy villával elhabarjuk és enyhén sózzuk, a lisztet átszitáljuk. A padlizsánszeleteket először lisztbe, majd a tojásba mártjuk, végül megforgatjuk zsemlemorzsába. Azután forró, bő olajban aranybarnára sütjük és papírtörlőre szedjük.
Egy tortakarikát ( 18 - 22 cm - es ) lapos tányérra helyezünk, középre halmozzuk a párolt rizst, majd köréje szép sorban elhelyezzük a nagyjából egyforma padlizsánszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. A közepére teszünk még a rizsből és óvatosan lehúzzuk róla a tortakarikát. Egy zsineggel vagy szalaggal szépen átkötjük és tálalásig melegen tartjuk. tetszés szerint díszítjük.

Címkék

Padlizsán Rántott