~ EGYSZERŰ SAJTTORTA ~

  • 2018.10.15.
  • 3

Néha az egyszerű receptekből születnek a legfinomabb sütemények. Na ez a torta is ilyen, elronthatatlan és nagyon finom.
A tetejét nemcsak málnával, hanem áfonyával, meggyel, szederrel vagy éppen bogyós gyümölccsel is díszíthetjük.
»HOZZÁVALÓK«Kekszes alap :- 18 dkg zabkeksz- 8 dkg olvasztott vajTöltelék :- 50 dkg mascarpone- 5 dkg tejföl- 2 db tojás- 8 - 10 dkg cukor -vagy ízlés szerint- 1 tk vaníliakivonat- 1 citrom reszelt héja- 1 ek liszttetejére : - kb 35 dkg málnalekvár, 1 tk citromléA kekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, összekeverjük az olvasztott vajjal, azután egy 18 cm - es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk.A töltelék hozzávalóit egy kézi habverővel simára keverjük, majd ráöntjük a kekszes alapra és 165 °C - on, kb 40 percig sütjük. Ha töltelék széle már kezd szilárdulni, de a közepe még remeg kivehetjük a sütőből. A tortát a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
A lekvárt egy lábasban a citromlével sűrűre forraljuk, ha langyosra hűlt, rákenjük a sajttorta tetejére és pár órára, vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.